Katastrofik yorum nedir?
Olayların olumsuz etkilerini daha da kötüleştirerek kişiyi felakete sürükleyebilecek düşüncelere felaket düşünceleri denir.
Katastrofik sonuç ne demek?
Felaketleştirme, bir olayı veya durumu aşırı derecede olumsuz ve yıkıcı bir şekilde algılamak anlamına gelir. Bu tür düşünce kalıplarında, insanlar sürekli olarak gerçekleşmesi pek olası olmayan en kötü senaryoyu görselleştirirler.
Katastrofik olay ne demek?
“Felaket” kelimesi kötü bir olay anlamına gelir. Kötü bir olayın ötesine geçen ve büyük hasar ve kayba neden olan, felaket sonuçları olan durumlar için kullanılır.
Katastrofik kaygı nedir?
Felaket kaygısı, korkunun benliği parçalamaya başlaması ve en yoğun acıdan daha acı verici olması durumunda ortaya çıkar. Birincil kaygı, performans kaygısı, konuşma kaygısı ve beklentisel kaygı, kaygı türlerine örnektir.
Katastrofik riskler nelerdir?
Felaket riskleri, risk hiyerarşisinde stratejik risklerin bile üstünde yer alan, etkisi çok yüksek, olasılığı çok düşük olan ve gerçekleşmesi halinde yıkıcı sonuçlar doğurabilecek risklerdir.
Katastrofik harcama ne demek?
Genel kabul gören yaklaşıma göre, hanehalkının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek miktarın belirli bir oranda üzerinde sağlık harcaması yapması durumunda katastrofik sağlık harcaması ortaya çıkmaktadır.
Katastrofik insan ne demek?
Felaket zihniyetine sahip kişiler, belirsiz bir olayın sonuçlarını en olumsuz şekilde yorumlarlar, zihinlerinde olası olmayan senaryoları gerçekmiş gibi tekrar tekrar yaşarlar. Bu süreç sadece zihinlerini meşgul etmekle kalmaz, aynı zamanda düşüncelerini, hislerini ve davranışlarını da olumsuz etkiler.
Katastrotik kanama nedir?
Felaket (hızla ilerleyen) tablo: En nadir görülen tablo olup, genel durumun saatler içerisinde hızla kötüleşmesiyle ortaya çıkar.
Katastrof teorisi nedir?
“Thom, süreksizliklerin belirli olaylarda nasıl biçimsel olarak ortaya çıkabileceğini ve beklenmeyen biçimlere yol açabileceğini tanımlamayı mümkün kılan bir matematiksel dil kurar; bu dil, sözde felaket teorisini yaratır.
Kıyamet teorisi nedir?
Katastrofizm veya kıyamet teorisi, paleontolojiyi önemli ölçüde geliştiren Fransız anatomist Georges Cuvier (1769-1832) tarafından ortaya atılmış ve katmanlar arasındaki her sınırın, o dönemde yaşayan canlı türlerinin çoğunun yok olmasına yol açan sel ve kuraklık gibi felaketlerle zaman içinde örtüştüğünü ileri sürmüştür.
Sürekli kötüyü düşünmek nedir?
Aşırı düşünme, yani aşırı veya aşırı düşünme, bir kişinin bir konu hakkında uzun süre düşünmesi durumudur. Üstesinden gelinmesi zor bir alışkanlık olan aşırı düşünme durumunda, kişi sürekli olarak sorunu en kötü haliyle düşünebilir ve bunu kendi içinde yaratabilir.
Agorafobisiz nedir?
Agorafobi bir tür kaygı bozukluğudur. Agorafobisi olan bir kişi, güvenli olduğunu bildiği veya inandığı ortamlardan ayrılmaktan korkar. Şiddetli vakalarda, agorafobisi olan kişiler evlerini tek güvenli ortam olarak görür; günlerce, aylarca hatta yıllarca evlerinden çıkmaktan kaçınabilirler.
Bir tehlike karşısında duyulan kaygı nedir?
Benlik. Bir kişinin fiziksel ve ruhsal varlığının tehlikede olduğunu gördüğünde hissettiği rahatsızlık, onda korku ve kaygıya neden olur. Gerçek bir yaşamı tehdit eden tehlike karşısında hissedilen duyguya korku denir.
Katastrotik kanama nedir?
Felaket (hızla ilerleyen) tablo: En nadir görülen tablo olup, genel durumun saatler içerisinde hızla kötüleşmesiyle ortaya çıkar.
Katastrofik insan ne demek?
Felaket zihniyetine sahip kişiler belirsiz bir olayın sonuçlarını en olumsuz şekilde yorumlarlar, zihinlerinde gerçekmiş gibi olası olmayan senaryoları tekrar tekrar yaşarlar. Bu süreç sadece zihinlerini meşgul etmekle kalmaz, aynı zamanda düşüncelerini, hislerini ve davranışlarını da olumsuz etkiler.